Uzbekistan

Gepubliceerd door mark op

03-05-’08 05-05-’08
Wat een vooruitgang ten opzichte van Turkmenistan. Na 2 uur zijn we de grenspost voorbij. Wel moeten onze fietstassen door de scanner, maar alle tassen in de bus worden met rust gelaten door de controle post. Alles voor de vorm. Weer een visa-stempel extra in mijn paspoort.

Alles nog steeds heel, alleen ik ben heel ziek geweest! Ik had iets verkeerds gegeten voor de eerste keer….gaat wel over hoor.

De eerste echte zijderoute stad Bukhara doet aan als een sprookjesstad, hopelijk zijn dit de voortekenen voor het verdere verloop over de kernkilometers van de zijderoute. Samarkand en Khiva staan zeer binnenkort als stops op het programma, waarbij we vanaf Samarkand met de trein Khiva bezoeken.

Het is nu 33 graden, een stuk koeler dan gisteren. Lange pauzes van 13:00 tot 17:00 uur en dan de laatste kilometers.

06-05-’08 20-05-’08
De route voert ons via de makkelijkste weg door Tajikistan weer terug naar Uzbekistan. Maar bij de grens worden we tegengehouden en mogen we het land niet in, omdat de president van Kyrgyzstan het land bezoekt. We moeten drie dagen wachten. Dat duurt te lang dus fietsen we maar om…wat betekend dat we flink moeten klimmen. We krijgen een lift naar boven…aanhangen aan de vrachtwagen.