Rusland

Gepubliceerd door mark op

02-08-2010

In het jaar 2010 startten onze gezamenlijke avontuurlijke fietstochten en wel in Rusland. We vliegen vanaf Berlijn naar Sint Petersburg en horen van de gezagsvoerder dat het heet is in Rusland. De dag waarop we starten met fietsen is het ruim 30 graden. Het wordt een zware tocht en we zijn nog niet onderweg of we zijn al verdwaald. We fietsen op een gegeven moment langs een woning en Majlits merkt op dat ze deze al een keer gezien heeft. Als we op de kaart kijken blijken we een ronde van meer dan 40 kilometer te hebben gefietst en we weer terug bij af zijn. Geen goed begin van deze reis. Na Rusland fietsen we de grens over naar Estland en koersen we af op de hoofdstad Tallinn. Het voelt Europees aan in Estland en de hoofdstad is alsof je in de Efteling rond fietst. Na Estland zakken we af naar Letland. Voor Majlits is deze eerste reis door het buitenland zwaar en we besluiten in het oosten van Letland een taxi te nemen naar Riga om daar op krachten te komen. Uiteindelijk fietsen we naar de kustplaats Ventspils waar we met de boot terug varen naar de Duitse plaats Rostok. We komen weer terug in Berlijn en genieten daar op de fiets nog van de stad. De eerste reis was al gelijk een groots avontuur en Majlits heeft wat bedenktijd nodig voor het vervolgen van de avonturen per fiets.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.