Zwitserland

Gepubliceerd door mark op


Augustus 2012
We kunnen terugkijken op een fantastische trip met de fiets door Zwitserland. Majlits had dit jaar de route uitgestippeld. In Mohlin (vlak bij Basel) in het Noorden gestart en rechtsom gereden. Via stukjes Duitsland richting de Bodensee, via stukjes Oostenrijk richting Chur. Daar ook nog heel even in Liechtenstein geweest. Daarna drie passen over van ruim 2000 meter hoogte: San Bernardino; Gotthard en uiteindelijk de Furkapas. De laatste was en de hoogste (2436 meter) en verreweg de allermooiste pas. Uiteindelijk via Frankrijk onderlangs Lac Leman naar Geneve. De slotetappe van nog eens ruim 300 kilometer leidde ons over de bergen van de Jura. Dit laatste stuk was slopend, maar zeker net zo indrukwekkend. Kortom een aanrader.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.