S01E04 Alpaca’s

Gepubliceerd door mark op

Afgelopen zaterdag nog even met Alex Koks gesproken en telefonisch mijn derrieur afgesteld, die was met vervoer wat verschoven. En zondag is het dan opeens begonnen en is alles anders. Helemaal op elkaar aangewezen, blijkt al gauw. Oneindige wegen, de eerstvolgende plaats Tolhuin ligt meer dan 100 kilometer verder en dat halen we niet. Onze fietsen zijn zwaar beladen en dan nog maar te zwijgen over de klimmetjes die we moeten maken en vandaag de echte Patagonische storm tegen. Net iets meer dan 60 kilometer leggen we nu per dag af, maar dan kom je er ook! De eerste dag hebben we geluk en mogen we bij een restaurant achter in het gras kamperen. Met ook nog supermooi uitzicht. De nacht en ochtend zijn fris, maar we hebben genoeg warme kleren mee. Na op de eerste dag een pas te hebben gehad, klimt het nu steeds maar tot zo’n 250 meter hoogte. Dat lijkt niks, maar steeds maar weer klimmen gaat in de benen zitten. De tweede nacht is het lastig een slaapplek te vinden. Majlits gaat op haar gevoel af en wijst een redelijk beschut plekje aan de kant van de doorgaande weg. Daar slapen we heerlijk rustig. Vandaag een zware dag met heel veel tegenwind, zeg maar gerust storm. De meeste indruk maakte de Alpaca’s (soort berglama) die langs de kant van de weg ons stonden aan te kijken. De laatste 25 kilometer hebben we een lift gehad, we zouden anders Rio Grande niet bereiken en een beschutte slaapplek hier vinden was onmogelijk. Nu heerlijk slapen (en douchen :)) in het Argentina Hostel en morgen van onze rustdag genieten.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.