S01E06 Koningspinguïn

Gepubliceerd door mark op

Vandaag een heerlijk dagje in de bus en op naar de pinguïns in het park http://www.pinguinorey.cl/ De tour guide was onze eigen Juan van het hostel. Vol gas gingen we die kant op, het bleek bijna terug bij de grensovergang San Sebastian. Dat stuk hadden wij al gereden op de fiets, maar nooit de borden gezien naar het park. Heel bijzonder om de pinguïns zo in het wild te zien. Men is er niet over uit waarom ze juist daar zitten. Gespeculeerd wordt dat ze zich verspreiden om voldoende voedsel te kunnen vinden of dat het genetisch is bepaald door de jaren heen en ze daarom steeds terug komen. Op de terugweg koopt Juan nog verse vis, die echt net uit zee is gevangen. Terug in Porvernir komen we nog op een feestje terecht ter ere van de ontdekking van het continent door Columbus. Even lekker een stokje van de BBQ en een biertje erbij tot afsluiting van een prachtige dag.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.