S01E07 Punta Arenas

Gepubliceerd door mark op

Het was weer lastig om geld uit de automaat te halen, geen van de passen werkte. Uiteindelijk een betaling klaar gezet voor Juan Pinto – de eigenaar van het hostel en onze chauffeur – maar die bleek de volgende dag te zijn mislukt. Gelukkig met de creditcard van mijn vader JaapJan van Essen konden we alsnog betalen. De boot gingen we makkelijk halen, want we hadden een keer voor de wind en zo ver was dit niet. 5 kilometer buiten Porvenir gingen we in de haven aan boord. 2,5 uur varen naar Punta Arenas. Daar fietsten we de stad door en kwam al gauw de voor het eerst vooraf geboekte back packers hostel in zicht. 100 meter voor het hostel brak wederom de ketting van Mark zijn fiets, wat een mazzel dat dit hier gebeurt en niet in de middle of nowhere. De volgende morgen vinden we al gauw een fietsenmaker, de ketting is weer heel. We genieten van de stad en de super leuke sfeer daar in Hostal Patagonia house. We maken ons weer op voor 4 dagen fietsen naar Puerto Natales. Fietsen zijn weer zwaar van het water en voedsel voor onderweg. De eerste kilometers de stad uit hebben we voor de wind, maar al gauw draait de weg vol tegen de wind in. We fietsen langzaam door, totdat de wind zo in kracht toeneemt en van de zijkant komt dat Majlits omver wordt geblazen en valt. Het is te gevaarlijk om door te fietsen, we willen wel blijven leven en niet onder een vrachtwagen terecht komen. We besluiten te gaan liften, maar dat valt nog niet mee. Uiteindelijk stopt er een super de luxe touringcar. Fietsen passen gemakkelijk in het ruim en wij zitten als een vorst. 200 kilometer in de bus naar Puerto Natales. We vinden wederom een super leuk hostel en slapen in een dorm met 9 bedden. Vandaag blijven we lekker binnen, want er is volop sneeuw. Morgen maken we ons op voor de tocht naar Torres del Paine, dit belooft spectaculair te worden.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.