S01E09 Torres del Paine

Gepubliceerd door mark op

Met onze paspoorten en portemonnee in de aanslag komen we zondag 16 oktober het park Torres del Paine binnen. De weg die ons het park inleidt is een aanslag op onze fietsen. Zo onverhard hebben we nog niet gereden. De mooiste plaatjes kunnen we nu schieten. Zulke blauwe meren hebben we, zonder tegeltjes op de bodem, nog nooit gezien. De makers van de kilometer paaltjes verschilden nog wel eens van mening over de juiste afstand. De weg heeft gemene klimmetjes, gelukkig niet al te hoog, maar wat wel lopen betekent. Midden in het park verblijven op camping “Poehé” (eigenlijk Pehoe ;)). We doen daar een eerste grote handwas, omdat het zonnetje zo lekker schijnt. Het uitzicht op de Torres is vanaf de camping fenomenaal. De volgende dag trekken we verder het park door en komen we weer vele alpaca’s tegen. Binnen het park mag je niet wild kamperen, dus fietsen we door tot buiten de parkgrens. Helaas vinden we niet 123 een geschikte plek. Uiteindelijk stuitten we gelukkig op een estancia (boerderij), waar de gaucho ons toestemming geeft om een nacht te kamperen op zijn terrein. We komen onderweg nog gauchos tegen die hun kilometers land aan het inspecteren zijn op hun paarden, waarbij ze aan ons vroegen of dit in Nederland ook zo gaat….. Na deze ontmoeting verdwijnen wij de oneindigheid weer in, richting de Argentijnse grens Paso Río Don Guillermo.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.