S01E10 Perito Moreno

Gepubliceerd door mark op

De grensovergang naar Argentinië is er een om te onthouden. Twee bussen met mensen stonden in de rij, we konden nog net binnen staan wachten op die enige ambtenaar die de paspoorten stempelde. Na ons kwam een man binnen en die probeerde voor te dringen. Wij gaven in het Nederlands commentaar, met niet de minste woorden. Bleek hij toch vloeiend Nederlands naast zijn Spaans te praten, oeps… Uiteindelijk waren wij als laatste aan de beurt, maar wat geeft het, wij hebben nog ruim 5 maanden de tijd op onze reis! Na zo’n drie kwartier wachten hebben ook wij onze stempel en kunnen we door op de onverharde weg. De laatste mogelijkheid voor benzine in de brander en water inslaan was Tapi Aike. Dit blijkt te bestaan uit enkel en alleen een benzinestation, de deur werd voor ons geopend. Het laatste verkeersbord in Chili gaf aan El Calafate 286 km. Bij Tapi Aike blijken we via een onverharde weg 80 km af te kunnen snijden. We besluiten dit te doen echter hebben we een weg van 70 km puin en stenen moeten overwinnen. Gelukkig hebben onze fietsen dit overleefd. De nachten blijven koud, Majlits is nu ook om met lekker de geitenwollen sokken aan gedurende de nacht (niemand die het ziet 😉 Onderweg schreeuwt nog een lammetje om hulp, we zetten hem de weg over, maar moeders is er vandoor… We komen zo nu en dan een SOS paal tegen. We eten wat later in de middag om door te kunnen fietsen, rond 19.00 uur bereiken we het einde van de onverharde weg en zien we weer asfalt! Aan het kruispunt staat een huis waar we vragen of we er mogen kamperen. Gelukkig mag dit en krijgen we ook nog volop water, waar we heerlijk en veel thee van zetten. De volgende ochtend lijken we voor de wind te hebben, maar dit bleef helaas bij een half uur. Daarna weer vol tegen en nog klimmen ook. Na 33 kilometer gaat onze duim omhoog en worden we de laatste kilometers meegenomen door een lijnbus naar El Calafate. Op het station worden we door een propper gewezen op een camping. We nemen een rustdag en daarna brengen we met de bus een bezoek aan een van de mooiste plekken tot nu toe: Glaciar Perito Moreno. De komende rit over de 40 naar Los Antiguos (Chileense grens) is lang (850 km) en er gaat geen bus. De eerste etappe, welke we starten maandag 24 oktober, brengt ons naar het eerstvolgende plaatsje op de kaart: Tres Lagos, afstand 165 km en de grootte à la de Moerbeek. We zien wel hoe het gaat lopen…


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.