S01E23 Elqui vallei

Gepubliceerd door mark op

Een nieuwe fase. Hoog en droog door de Elqui vallei. Tot nu toe tot 1500 meter geklommen. Maar de pas Agua Negra richting Argentinië van 4700 en een beetje meter staat ons te wachten. Het is uitzonderlijk mooi hier in de oase. Hier in het dorp Pisco Elqui weer meerdere mensen ontmoet. Gabriel Ignacio Barahona Gonzalez die ons goeie tips gaf over in de hoogte fietsen en ons uiteindelijk naar de camping bracht. Ook ontmoette we Ivan Marcovesky uit San Martin de los Andes waar wij eerder op de fiets waren. Hij had eerder die dag een foto van ons gemaakt en herkende ons in het park. Liet de foto zien en we mochten zelfs de volgende dag wel mee liften de pas over. Dit aanbod hebben we vooralsnog afgeslagen. De hond op één van de foto’s begeleidde ons de vallei in. Vandaag een dag later wist hij ons zelfs te vinden op de camping. Onvoorstelbaar. Deze dag heerlijk weggeweest met onze buurtjes op de camping. Met hun 4×4 naar het uiterste puntje van de vallei. Op de terugweg nog de pisco stokerij bezocht. Vanavond gaan we met een plaatselijke gids sterren kijken. De melkweg zie je hier al met het blote oog, dus dit belooft spektakel te worden. Morgen starten we langzaam met de klim en kijken hoe dat gaat in de droogte en hitte. Duim maar voor ons.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.