S01E27 Zoutmeer

Gepubliceerd door mark op

Wat zijn onze buren toch altijd lief! Nu ook weer op de camping in Villa Unión. Het bleek pas na de “all-inclusive” dag, dat we al drie keer buren waren. Op de eerste camping in Las Flores hebben zij ons wel gezien, maar wij hun niet bewust. Op de wildplek in Guandacol stonden we vlakbij elkaar en hier in Villa Unión wederom. Dat kan geen toeval zijn. Ze wilden ons trakteren, nou dat is gelukt. Om 9.00 uur vertrokken we vanaf de camping om op het gemak (niet als een toeristische tour gehaast en maar op bepaalde plekken snel foto’s maken) richting Laguna Brava te rijden, een zoutmeer op 4.200 meter hoogte. Overal mochten we zeggen “stop” en om foto’s te maken. Een spectaculaire route die dag volgde, met heel veel fotowaardige momenten. Zo hadden we de ‘hoefijzer’-bocht in de rivier, de gestapelde ‘omgevallen’ rotspartijen en de groene bergen. Het uitzicht bij het meer was adembenemend (en niet alleen vanwege de hoogte): flamingo’s en guanaco’s in en rondom het meer welke met zout is bedekt. Bij de tweede rifugio (schuilplek) werden we getrakteerd op een picknick. Op de terugweg deden we nog even een stukje route van Dakar en terug op de camping mochten wij absoluut niet het vlees kopen dat die avond op de asado (Argentijnse BBQ) ging. Wat weer een memorabele dag!

Categorieën: Verslag

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.