Start deel 2a

Gepubliceerd door mark op

Zaterdag de 21e start dan echt de reis. We worden plat geknuffeld door onze ouders en daarna brengt Pedro en onze moeders ons naar het vliegveld, dat past precies in één auto. De eerste vlucht naar Madrid verloopt vlekkeloos. Majlits ontdekt helaas wel dat haar Teva slippers niet helemaal meer voor nieuw doorgaan, dat wordt dan gelijk alweer een eerste reparatie als we in Bolivia zijn. In Madrid gaat het boarden perfect, we zitten op mooie plaatsen helemaal achterin het vliegtuig. Dan doen we een rondje tot aan de startbaan, maar we gaan niet de lucht in. We keren terug naar de gate en de captain meldt dat er een probleem is met het vliegtuig. Na zo’n twee uur wachten, proberen we voor de tweede keer te vertrekken. We maken hetzelfde rondje met het vliegtuig en keren weer terug. Nog steeds hetzelfde probleem, dus we dienen uit te stappen. Op dat moment zijn we al meer dan 3 uur verder. Uiteindelijk bedraagt de vertraging 8 uur en 40 minuten, maar wij maken er met een extra wijntje aan boord het beste van – we hebben de tijd! Op het vliegveld in Bolivia staat een verdwaalde Peru miss, de photoshoot laat ik natuurlijk niet lopen. In het vliegtuig hadden we al kennis gemaakt met Jorge en z’n vriendin Paola Huari Zurita woonachtig in Zwitserland, die een bezoek aan hun familie brengen. Het bleek dat zij ook vlakbij onze camping in Spanje heeft gewerkt, toeval bestaat niet. Uiteindelijk nemen we afscheid in de ontvangsthal, maar dringt Jorge aan dat we met hen meerijden richting het centrum van Santa Cruz. Wat toch weer een lief begin van onze reis door Zuid Amerika. We worden voor een, in onze ogen, luxe hotel afgezet en zwaaien ze gedag. In het hotel gaan we nu lekker bijkomen en morgen de stad bekijken. Majlits heeft haar zinnen gezet om later deze week al liftend naar Sucre te gaan om onze fietsen op te halen. Wordt vervolgd.

Categorieën: Verslag

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.