S02E07 Telefoon stuk

Gepubliceerd door mark op

Het eerste plaatsje in Peru -Iñapari maakt een goede indruk. Het is er toeristisch en het stikt er van de leuke restaurantjes. We blijven daar dan ook nog een nachtje om te vieren dat we de komende 120 dagen door dit prachtige land mogen fietsen. We slapen hemelsbreed nog geen kilometer van ons onderkomen in Brazilië vandaan, we worden gescheiden door het drie landenpunt Bolivia / Brazilië en Peru. Helaas krijgen we van dit fenomeen weinig mee, geen attractie zoals in Vaals. Onze eerste etappe gaat tot aan Puerto Maldonado, de eerste grote stad die we tegenkomen en is 227 kilometer lang. Het heuvelt en is vooral groen. Je hoort in de graskanten van alles wegglippen en de vangrail tikken door het uitzetten in de zon als deze schijnt. We hebben geluk met het weer, lekker bewolkt en af en toe een bui. De meeste regen valt overigens ’s nachts en dan slapen we dit traject aldoor binnen in simpele hostels. Ondanks de bewolking verbrand je toch nog, we moeten zelfs weer met onze lange mouwen shirts fietsen. Wild kamperen gaat op dit traject ook niet, want her en der worden we gewaarschuwd voor bijvoorbeeld de vele anaconda’s. Als het donker begint te worden komen de midgets (kleine steekmuggen) en dan ben je maar wat blij met een of goed afgesloten kamer of zoals in één van de laatste hostels een klamboe. Langs de route zijn vele papaya-plantages en worden ze, net als bananen, groen geoogst. We navigeren met Maps.me en kijken altijd naar de volgende grotere plaats om drinken en eten te kopen of te slapen, maar soms klopt het niet en worden we aangenaam verrast dat er zomaar een grotere plaats blijkt te bestaan. Dit gebeurde in Alegría, wat niet op de kaart staat, maar wel degelijk bestaat en nog groot is ook. Omdat we dit niet wisten stond onze planning op 80 kilometer die dag en fietsten we hier toch voorbij. Alle mensen die ons tegemoet komen of inhalen begroeten ons, wij blijven maar zwaaien naar de hartelijke Peruanen. In het plaatsje Planchon troffen we het met ons onderkomen, super de luxe met douche en toilet op de kamer. Dit hadden we aan de voorkant van het pand helemaal niet verwacht. Die hele nacht regent het keihard en de volgende ochtend nog lichtjes. Als we echter op de fiets stappen is het droog. De laatste 40 kilometer fietsen we in rap tempo en we komen na de indrukwekkende brug te hebben overgestoken rond de klok van elf uur bij hospedaje Royal Inn aan. Hier genieten we van onze rustdag. (PS op de markt van deze grote plaats Puerto Maldonado kunnen ze de batterij wisselen van mijn telefoon, deze is dus weer gemaakt en daar ben ik maar wat blij mee!)

Categorieën: Verslag

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.