S02E10 Machu Picchu

Gepubliceerd door mark op

Het is ons uitstekend bevallen in het schilderachtige Ollantaytambo. Na de rustdag gaan we naar het plein om te kijken met welke lift we de klim over 50 kilometer naar 4.330 meter mee kunnen. Uiteindelijk pakken we na wat afdingen een taxi. De weg is één grote haarspeldbocht naar boven. Als we op de top aankomen, kleden we ons warmer aan. Regenkleding tegen de wind is hiervoor super als laatste laag. Ook in de afdaling zitten de nodige bochten. Je daalt daardoor snel en na zo’n 60 kilometer is de temperatuur al opgelopen tot rond de 30 graden. We zien langs de weg de bananenbomen toenemen, we fietsen weer richting de jungle. Op de route naar beneden komen we ook nog langs een Inka site: Wamanmarka, deze bezoeken we. In Santa Maria vinden we een goed en betaalbaar hostel, de fietsen staan hier veilig en de bagage laten we in de kamer als we die dag erna naar Machu Picchu gaan. Het is een wandeling van 11 kilometer langs het spoor van Hidroelectrico naar Aguas Caliente. Onderweg kom je een aantal (verlaten) stations tegen, wat kleine restaurants en zelfs een camping met WiFi. Eenmaal aangekomen in Aguas Caliente – ook wel Machu Picchu dorp genoemd – zijn er volop toeristen om dit wereldwonder te aanschouwen. Op de manier zoals wij nu zijn gegaan – je kan namelijk ook met de trein, maar dit kost zo honderden dollars – bespaar je veel geld. Mede hierdoor besluiten we een buskaartje te kopen voor het laatste stuk omhoog, dit is nog zo’n 400 meter. Heerlijk ontspannen zitten we in de bus en komen al dichter bij het wonder. Adembenemend is deze Inka site. Doordat de Spanjaarden deze nooit gevonden hebben, is een groot deel nog intact. We genieten met volle teugen. Als we verder omhoog op de bordjes de Inka brug aangegeven zien staan, klimmen we daar met gevaar voor eigen leven naar toe. Het pad is smal en glibberig en de loodrechte afgrond ernaast is zeker 800 meter diep. De brug is niet zozeer spectaculair maar de route langs de steile wand is meer dan indrukwekkend. Tijdens ons bezoek regent het zachtjes, dit geeft ons niks, sterker de wolken die erna over Machu Picchu drijven maken het bezoek nog mysterieuzer. Wij hebben voor de volle 100% genoten!

Categorieën: Verslag

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.