S03E16 Cienfuegos

Gepubliceerd door mark op

17 februari zouden we familie treffen in een hotel aan de kust voor Trinidad. We hebben ons best gedaan om dit te plannen en waren met de taxi op tijd in de stad. Bij onze Casa fietsen gehuurd en met de middag waren we bij de afgesproken plaats. Bij de receptie gemeld, maar ze stonden niet in het systeem. Raar… inchecken kon vanaf 16.00 uur dus dan wachten we. Helemaal niet verkeerd op het mooiste strand van Cuba. Kwart voor vijf nog niemand en we moeten nog 15 km terug fietsen, dus helaas zonder ontmoeting fietsen we terug naar Trinidad. We vermaken ons zeer in de schilderachtige stad. We lopen de nodige rondjes en schieten volop kleurrijke plaatjes. We besluiten tot de laatste dag voor vertrek van de boot hier te blijven. We genieten van lekker eten en de vele muziek. We kunnen hier ook weer op internet en dat was al een paar dagen geleden. Zo lang terug dat het thuisfront zich al zorgen begon te maken. De muziektrappen zijn het centrale middelpunt van de stad en daar verkopen ze bier en cocktails tegen scherpe prijzen. Je raadt al waar wij vaak zaten. De 20e februari maken we een toeristische treinreis naar de suikerriet vallei. De boemel doet er de hele dag over, maar wij hebben de tijd. De 21e hebben we op de slotdag op Cuba nog een taxirit terug naar Cienfuegos in een authentieke Amerikaanse Ford. Ook die kunnen we weer afstrepen op het lijstje. Op de 22e gaan de trossen van de zeilboot de Stahlratte los en koersen we af op Mexico. We hebben een betere hut, midden op de boot. De reis gaat voorspoedig en we zijn beiden niet ziek dit keer. Het laatste traject varen we op de motor omdat de wind weg is gevallen. We kletsen wat af met een Nederlands stel, Max en Sabine, die met hun motor al meer dan 1,5 jaar op reis zijn en nu hun motor vervoeren op de boot. De tijd vliegt daardoor voorbij. Op maandag 25 februari komen we om 5.30 uur in de ochtend aan op het eiland Isla Mujeres voor het vaste land van Mexico tegenover de bekende plaats Cancun, waar we over ruim 14 dagen vanaf terug vliegen naar Nederland. Rond de middag komt de dokter en de douane. Onze temperatuur is goed en de douane is ook zo klaar. Dan zet ik de fietsen aan wal en dit wordt door de douane opgemerkt. Hiervoor is een ander document nodig en daar moeten we op wachten. Het wachten op het strand is geen straf, maar het duurt wel even. Na de benodigde documenten gaat onze reis door Mexico beginnen. Eerst maar eens op zoek naar een slaapplek, hierover later meer.

Categorieën: Verslag

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.