Casa de ciclistas

Gepubliceerd door mark op

Het woord zegt het al, maar het ervaren is andere koek. Casa – huis ; de ciclistas – voor de fietsers. Onze eerste ervaring met dit fenomeen in 2016 is waarschijnlijk direct in het beroemdste huis op aarde voor fietsers. Het huis van Florencia en Cesar in El Chaltén – Argentinië. Als je deze plaats googelt zie je de meest prachtige foto’s van de omgeving, sprookjesachtig. Midden in het dorp staat het huis. Het is simpel, maar je kan even binnen schuilen en op het bankje zitten tegen de achterwand van het huis aan. Er is een stopcontact om je telefoon op te laden en dan zijn wij alweer blij.

We parkeren de fietsen en worden welkom geheten door Florencia. We zetten de tent op in de tuin en worden direct meegenomen om de omgeving te verkennen, we krijgen een hele rondleiding door de bazin zelf. We voelen ons bevoorrecht en zien van alles moois. We hebben nog steeds mazzel met het weer en het kamperen gaat goed, totdat…..

De weg voor het huis langs is nog van gravel en die wordt juist op dit moment onder handen genomen om klaar gemaakt te worden voor een laag asfalt. Dit betekent dat grote machines de grond omwoelen en uiteraard komt de wind precies vanuit die richting, waardoor er binnen de kortste keren een dikke laag grijs stof in onze tent ligt. Echt niet fijn. We verblijven hier nogal een tijdje, omdat we wachten op het open gaan van de grens naar Chili. We besluiten om de laatste kamer in het huis te boeken en hebben daardoor een luxe onderkomen. Dit maakt het verblijf extra mooi. We koken in het huis om beurten, dat hoort erbij als tegenprestatie.

De hongerige fietsers die aankomen, schuiven maar wat graag aan. Het is een gezellige boel en wordt zeer gewaardeerd. Het wordt al drukker in de tuin van het huis, allemaal fietsers die richting Chili gaan. Op het laatst kunnen er bijna geen tenten meer bij. Na het achterlaten van een boodschap op de muur in de keuken en een hartelijk afscheid vertrekken wij op 1 november.

Categorieën: Verslag