Machu Picchu

Gepubliceerd door mark op

In 2017 rondom deze tijd fietsten we door de prachtige heilige vallei van de Inca’s (Sagred Valley) in Peru, we bezoeken met onze fietsen onder andere de plaatsen Pisac en Ollantaytambo. We zijn onderweg naar Machu Picchu één van de zeven wereldwonderen. Ook de Inca nederzettingen in de vallei zijn het bezoeken meer dan waard, dus maakten we de nodige stops. We hadden van lokale mensen gehoord, die we eerder ontmoetten bij de colored mountains, dat in de middag een bezoek aan Machu Picchu voor de helft van het geld mogelijk is. Dit hadden we opgeslagen 😉 We laten de fietsen achter in een klein hotelletje in Santa Maria en gaan al heel vroeg die ochtend met een lokale taxi met verschillende andere mensen de bergen in. We rijden langs de rivier omhoog over een smal onverhard pad en komen aan in Hidroeléctrica. Vanaf deze plaats gaat de trein door Aguas Calientes (voet van Machu Picchu) door naar Ollantaytambo. Wij besluiten om te gaan lopen langs het spoor, een klim van 11 kilometer lang en de nodige hoogte meters.

De trein gaat maar zelden, dus we kunnen met een gerust hart dicht langs het spoor lopen. Als de trein al komt, toetert deze geregeld op zijn route en hoor je hem van verre aankomen. Het lopen is voor ons zwaar, we fietsen namelijk liever. We bereiken Aguas Calientes rond de klok van 11:30 uur. We vinden al snel een hotel voor de nacht en gaan op zoek naar de tickets voor halve prijs. We komen bij de office en omdat nergens de halve prijs voor de middag tickets staat aangegeven, vragen wij ernaar. En ja hoor, we kunnen nu de tickets voor de halve prijs kopen. Weer een meevaller. We besluiten mede hierdoor de bus verder omhoog te nemen. Dit pad is steil en we hebben al wat kilometers in de benen, het genieten kan nu al in de bus beginnen.

We besluiten eerst naar de “Inca trail” met spectaculaire brug te gaan kijken. Je ziet het op de foto hierboven, een mega smal pad langs de steile rotswand en de wankele brug van een paar stammetjes. Onderweg hebben we nog wat regen en de wolken scheren over de indrukwekkende ruïnestad. We lopen in en om de overblijfselen van de huisjes. Doordat de Spanjaarden deze plek niet hebben ontdekt, is de stad beter bewaard gebleven dan andere Inca nederzettingen die we hebben bezocht. We lopen uren rond en omdat het redelijk rustig is genieten we extra. Je kan rustig zeggen dat dit weer één van de hoogtepunten van de reizen is, letterlijk en figuurlijk deze keer.

Categorieën: Verslag