S05E11 Sevilla

Gepubliceerd door mark op

We fietsen het laatste traject steeds zuidelijker Portugal in. De plaatsen Vila Nova de Milfontes met het prachtige blauwe water en Aljezur in de vallei met een ruïne kasteel op de berg zijn echt gaaf om te bezoeken. Langzaam breekt de lente aan, de fruitbomen en de bloemetjes langs de kant van de weg komen in bloei. Het zonnetje wordt ook krachtiger en in de middag fietsen we weer in ons T-shirt. We laten op 10km na Sagres in het uiterste zuiden ‘rechts’ liggen. De zuidkant van Portugal is een stuk heuvelachtiger dan de westkust tot nu toe. Dit maakt het fietsen iets zwaarder, maar de omgeving erg fotogeniek. Bij de plaatsjes aan de kust zoals Burgau, daal je steil af naar zeeniveau om daarna weer te klimmen. Al snel komen we aan in Albufeira en daar is het zelfs op de uitgaansstrip nog rustig. Nog geen jongeren die aan het feesten zijn. Vanaf hier zien we zowel langs de wegen als tot in het midden van de plaatsjes honderden ooievaars. Ze klepperen als een gek, het voorjaar komt eraan. We volgen een tijd lang een verlaten spoorlijn. Mooi vlak, totdat ze vergeten zijn de brug af te maken en we door een riviertje moeten met de fietsen. We komen langs zoutwinning, zogenaamde ‘salinas’ waar we tot onze verbazing flamingo’s in het water naar eten zien zoeken. Tussen de middag vinden we overal leuke restaurantjes met een dagmenu. Soms eten we al voor 8 euro 3 gangen met een karafje wijn. We zijn verliefd geworden op het land, maar hebben toch ook veel zin in Spanje. We hebben alleen ontdekt dat de veerboot niet gaat en we illegaal over de snelweg de brug moeten nemen. Dit is spannend omdat we niet weten of er streng door de politie wordt gecontroleerd. Het valt allemaal mee, de auto’s houden goed afstand en rijden zelfs op het 2e baanvak. Ook de politie houdt ons niet aan, die zijn ook nergens te bekennen. En dan zijn we zomaar in Spanje. Voelt voor ons als thuiskomen. We kunnen ons ook weer redden met de taal. Ook in Spanje volgen we een spoorlijn en dan gaan de kilometers hard. We rijden 8 februari Sevilla binnen. Wat een ongelooflijk mooie stad is dat. We verblijven in een hotelletje in koloniale stijl in het hart van de stad. Het is een echte aanrader deze stad, je raakt niet uitgekeken. Na 3 dagen fietsen we door richting Cordoba. Vlak voor deze stad verblijven we in Almodóvar del Rio met uitzicht op een groot kasteel. De dag erna bezoeken we de archeologische stad Medina Azahara. Daarna fietsen we Cordoba binnen en maken de laatste kilometers van deze reis. Cordoba is ons eindpunt en we hebben 4.113 km op de teller. We hebben weer genoten van de reis en zien uit naar de volgende keer. Hopelijk volgen jullie ons dan ook weer, we genieten altijd van jullie reacties, bedankt daarvoor!

Categorieën: Verslag