S06E01 Winkel tm Münster

Gepubliceerd door mark op

Op 2 november 2022 vertrekken we vanuit winkel rond 9:00 uur voor de 6e wereldreis per fiets. We zullen dit keer richting Azië gaan en verwachten Turkije te halen in februari. Onze ouders, Alex en PeWi zwaaien ons uit. Het waait erg hard maar gelukkig vanuit het westen dus we hebben veel zijwind maar ook meewind. Het zonnetje schijnt heerlijk en we volgen de uitgeschreven knooproute, lekker rustig/autoluw. Om 11 uur zijn we al in Den Oever om de fietsbus over de Afsluitdijk te nemen. De bus is te laat en we staan inmiddels met nog een fietser te wachten. De volgende bus komt 13:20. Uiteindelijk is de bus van 12:05 nooit gekomen. In Kornwerderzand stopt de bus en fietsen we weer de knopenroute door Bolsward, Sneek en Joure naar Geert, Mirjam, Nick en Lieke in Sint Nyk. Het laatste stukje tegen wind en met voor zo’n eerste dag behoorlijk wat km’s in de bienen, zijn we blij er eindelijk te zijn en ook net voor het donker. Het is meteen weer gezellig samen en we bewonderen het prachtige door henzelf verbouwde huis. We eten overheerlijke boerenkool met worst en vooruit dan maar, drinken wat biertjes en wijntjes… Na een goede nachtrust in een heerlijk bed, een lekker ontbijt en dikke afscheidsknuffels stappen we weer op de fiets naar Staphorst. Op papier zo’n 63 km, met de knooppunten route en een niet goed aangegeven afsluiting is het traject vandaag 75 km. En dat vol tegenwind. We fietsen ipv door de Flevopolder door de Weerribben en vervolgens door Giethoorn. De B&B incl. ontbijt die we geboekt hebben is prachtig en het bed en de douche goddelijk. De fietsen doen het perfect!! Zelfs de boodschappen in de voortas voor het avondeten (stokbrood, smeersels, yoghurt en wijn) merk je niet eens. Het zijn dus echt de pakezels die ze zeggen te zijn. Na een heerlijke nacht en ontbijt in de goede b&b met vriendelijke mensen gaan we fris (ook qua temperatuur) weer op pad naar Vriezenveen. We beginnen in een mooi bos, daarna boerenland, in Ommen een bakkie koffie en daarna weer via bos en boerenland met prachtig, droog, windvrij en zonnig weer eindigen we bij Herwin en Marieke in Vriezenveen. De wasmachine draait al en het weekend is vol gepland met gezelligheid, ook met Anna, Ilse en Pav. Wat een geweldig weekend hebben we mogen beleven bij de familie Kleinjan. Vrijdag begonnen we met koffie en zelfgebakken appeltaart, daarna aan de bubbel met hapjes en er was uitgebreid gekookt. Heerlijke pompoensoep, lasagne, salade met lekkere wijn. We spelen spelletjes en gaan (te) laat slapen. Zaterdag gaan we met z’n viertjes luxe lunchen in een mooi restaurant op een heuvel in het bos. Na de lunch doen we een korte wandeling en zien we thuis Ilse en Pav, overgekomen uit Meppel. ’s Avonds gaan we gezellig bowlen in Enschede en doen we thuis nog een borrel met vele lekkere hapjes. Zondag doen we het allemaal rustig aan. De ene gaat naar een verjaardag, drie gaan spelletjes spelen en drie kijken films. Dit gaat ook weer gepaard met de nodige wijntjes en hapjes ☺️
Maandag is het voor iedereen weer een normale school-, werk- en fietsdag. Na het uitgebreide ontbijt nemen we knuffelend afscheid.

Het is met geen pen te beschrijven hoe bijzonder welkom en thuis we ons hebben gevoeld, we zijn Marieke en Herwin heel dankbaar (ook Geert en Mirjam uit St Nyk ❤), vanaf nu moeten we onszelf redden 😉

We fietsen weer de knopenroute en de route is de hele dag prachtig! Het begint nu een klein beetje te heuvelen. We treffen het enorm met het weer, het is de hele dag droog gebleven. De wind is best stevig maar meestal hebben we zijwind of fietsen we beschut. In Duitsland eten we tussen de middag warm, de eerste schnitzel gaat naar binnen. Daarna halen we alvast wat boodschappen voor in het appartement wat we hebben geboekt. Dan hoeven we lekker de deur niet meer uit. Door de inspanning slapen we het klokkie bijna rond, van 20 uur tot 7:30 uur. Vandaag zou het niet zo ver zijn maar we raken steeds de route kwijt dus uiteindelijk toch weer bijna de 70 aangetikt als we in Münster aankomen. We ontbijten bij een bakkerij en hebben meteen het telefoonnummer van een aardige man met familie in Turkije waar we de fietsen kunnen laten, zo zullen we er nog wel meer tegenkomen. Saaie en mooie stukken vandaag met helaas oostenwind zij/tegen. 1x was ineens het fietspad dicht, er geen alternatief en mochten we nergens anders in met de fiets. Men bleek de hoogspanningskabels te vervangen dus het was gevaarlijk. Uiteindelijk zijn we er toch snel onderdoor gereden, je moet wat. We testen alle versnellingen, klimmen en dalen. Ze doen het prima en de benen raken weer wat gewend. In het hostel mogen de fietsen uiteindelijk mee naar de kamer, anders moesten ze bij een openbare fietsenstalling staan, dat gaan we natuurlijk niet doen. We lopen de stad in en kopen allebei een warme trui, die hebben we stom genoeg niet meegenomen. We blijven 2 nachten, om relaxed de stad te bekijken.

Categorieën: Verslag