S06E02 Münster tm Bernburg

Gepubliceerd door mark op

Na een heerlijk verblijf in Münster volgen we de Eurovelo 2 route via de GPX in de Osmand App, een super handige routeplanner. De route is bewegwijzerd en over voornamelijk fietspad. De fietspaden zijn erg mooi qua onderhoud en ligging, minstens zo goed als bij ons. De route rechtstreeks had maar 56 km geweest, het is via de route 76 geworden dus dat belooft wat. Het is het mooiste weer van de wereld, beter wordt het niet, en om nou nog eerder dan om half 3 op bestemming te zijn, is ook niet nodig. We genieten weer van een broodje op een bankje en omdat we gisteravond warm hebben gegeten, eten we vanavond weer een broodje. Met olijven en een fles wijn erbij en yoghurt toe heb je toch weer een feestmaal!!
Zoals iedere morgen ontbijten we bij een bakkerij, halen broodje bij de supermarkt,  lunchen ergens op een bankje en vóór je bij de slaapplek bent even eten halen. Het wordt in de ochtenden steeds frisser, dus regenjas en handschoentjes aan. Om 11 uur is het warm genoeg, het kan weer uit (boven de 12 graden). We komen door een plaats met Schloss in de naam, er staat inderdaad een mooi slot maar deze is in privé bezit. Na het broodje komen we door het stadje Detmold, wat een mooi en gezellig stadje is dat zeg. We klimmen naar onze eindbestemming waar we rond half 3 zijn. We douchen in een andere kamer want bij ons is er geen warm water. Wij vinden dat uiteraard geen enkel probleem maar we krijgen toch allebei een flesje Hugo wijn voor het ongemak. Het is nu echt koud aan het begin van de dag met 4°C, de grond is met rijp bedekt. De route is echt prachtig 😍! Wat een rust en ruimte is hier toch vergeleken bij ons. Om 12 uur komen we bij een plaatsje en zoeken we een döner, daar hebben we trek in. Prompt binnen 200m vinden we deze. Aan de overheerlijke dürum kunnen we onze handen lekker opwarmen 😂.
Om 15 uur komen we in een plaats waar de laatste mogelijkheid is om boodschappen te doen. We moeten ook nadenken over morgen. Zondags is er geen supermarkt geopend. We fietsen op de zondag door het mooie Einbeck. We pakken de route weer op en eindelijk komt de zon door, de skihandschoenen kunnen weer uit. We klimmen, lunchen overheerlijk in de stralende zon en dalen weer. In de verte zien we weer dikke mist hangen waar we de laatste 10 km in belanden. Op het laatst komen we weer bij een wegafsluiting, maar we persen ons erlangs! Steeds meer mist hangt er in de ochtend in het Harz gebergte, waar we doorheen fietsen. We komen door Goslar, een mooie Unesco stad. Zien door de mist helaas weinig. Na het ontbijt hebben we een pittige klim door het bos (tot wel 14,4%, dan moet je dus lopen). Daarna net zo hard weer naar beneden (14,7%). We passeren de vroegere grens west/oost Duitsland en zingen even het liedje ‘over de muur’. Bizar dat de val van de muur nog maar 33 jaar geleden is.
Tot einde rit vandaag is het gelukkig zonnig. Af en toe laten we de route voor wat ie is want dan gaat het wel erg om. Op een gegeven moment volgen we een riviertje de Wipper, met een mooie fietsroute van 20 km lang. Na alweer een prachtige dag komen we op 15 november aan in Bernburg. Een schilderachtig plaatsje, waar een rustdag op het programma staat.

Categorieën: Verslag