Over ons

Wij, Mark van Essen en Majlits van Essen-Busch, zijn begonnen met fetsvakanties in Europa. In september 2016 zijn we als wereldfietsers voor het eerste lange traject gestart in Ushuaia (de zuidelijkste stad op aarde) in Argentinië.  In maart 2017 – na 5.550 km, 449 uur en 45 minuten, met een gemiddelde van 12,33 km per uur – kwamen we aan in Sucre de hoofdstad van Bolivia en kregen we echt de smaak te pakken van het leven uit de fietstas.

Eind oktober 2017 zijn we gestart met deel 2 van onze fietsreis. We kunnen inmiddels de landen Argentinië, Chili, Bolivia, Brazilië, Peru en Ecuador op onze lijst bijschrijven. Tijdens deel 3 van onze reis, die van start ging in oktober 2018, hebben we Colombia, Jamaica, Cuba en Mexico ontdekt op onze fietsen. Deel 4 vanaf oktober 2019 is ook voltooid en we kunnen nu de landen Mexico, Belize, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama  en Guatemala toevoegen aan onze lijst.

Deel 5 – ons lustrum jaar zou vanaf eind 2020 starten, maar is uitgesteld vanwege het coronavirus. Als we weer kunnen reizen, dan zullen we terug vliegen naar Mexico. De fietsen staan op dit moment in een hotel opgeslagen in de stad Tuxtla Gutiérrez. Het plan is om langs de golf van Mexico te fietsen tot ver in de Verenigde Staten.

Laatste updates van onze avonturen; volg ons op Facebook: avontuurlijkfietsen.nl

Presentatie voor uw vereniging of bedrijf:

Hoe doen we dit en wat beleven wij, presenteren wij graag aan u. Daarvoor hebben we mooie interactieve beelden op Google Earth van onze route, prachtige foto’s en sluiten de presentatie af met een samenvatting in de vorm van een film. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Contactgegevens: markmenow@gmail.com


Argentinië op de beroemde route 40 bij kilometerpaal 4.040

2 reacties

Mirjam · 12 februari 2020 op 17:50

Zal ik de eerste zijn die hier een reactie geeft;
Wat een mooie, spannende, enerverende, fantastische, uitdagende en grens verleggende fietstocht maken jullie. Voor ons als thuisblijvers fantastische om mee te lezen in jullie bezienswaardigheden.

Jim · 7 september 2020 op 19:33

I have to doth my cap incredible, better at kubb and better at cycling, wot is diss.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.