Over ons

Wij, Mark van Essen en Majlits van Essen-Busch, zijn begonnen met fietsvakanties in Europa. In september 2016 zijn we als wereldfietsers voor het eerste lange traject gestart in Ushuaia (de zuidelijkste stad op aarde) in Argentinië.  In maart 2017 – na 5.550 km, 449 uur en 45 minuten, met een gemiddelde van 12,33 km per uur – kwamen we aan in Sucre de hoofdstad van Bolivia en kregen we echt de smaak te pakken van het leven uit de fietstas.

We vervolgen onze fietsreizen in de jaren daarna, steeds in de wintermaanden.  We kunnen inmiddels de landen Argentinië, Chili, Bolivia, Brazilië, Peru, Ecuador, Colombia, Jamaica, Cuba, Mexico, Belize, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama en Guatemala toevoegen aan onze lijst.

Helaas konden we ons lustrumjaar in 2020 door het coronavirus niet starten, maar hebben dit in 2021 opvolging gegeven met de laatste rit door de Amerika’s vanaf Tuxtla Gutiérrez in Mexico naar New Orleans in de Verenigde Staten. Waarmee het totaal aantal kilometers aan die kant van de plas op ruim 20.000 km uitkomt.

Voor het najaar van 2022 staat een nieuw avontuur op het programma en zullen we van start gaan in Nederland en richting het verre oosten afreizen, waarschijnlijk zal het eerste traject eindigen in Turkije.

Laatste updates van onze avonturen; volg ons op Facebook: avontuurlijkfietsen.nl

Presentatie voor uw vereniging of bedrijf:

Hoe doen we dit en wat beleven wij, presenteren wij graag aan u. Daarvoor hebben we mooie interactieve beelden op Google Earth van onze route, prachtige foto’s en sluiten de presentatie af met een samenvatting in de vorm van een film. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Contactgegevens: markmenow@gmail.com


Argentinië op de beroemde route 40 bij kilometerpaal 4.040

1 reactie

Mirjam · 12 februari 2020 op 17:50

Zal ik de eerste zijn die hier een reactie geeft;
Wat een mooie, spannende, enerverende, fantastische, uitdagende en grens verleggende fietstocht maken jullie. Voor ons als thuisblijvers fantastische om mee te lezen in jullie bezienswaardigheden.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.